În 27 septembrie 2020, în România, vor avea loc alegerile locale, ziua în care și târgumureșenii sunt chemați la vot. Este ziua în care putem îndrepta ce s-a greșit în ultimii 20 de ani. Ziua în care suntem obligați să uităm de votul pe criteriu etnic. Ziua în care putem alege altceva pentru Târgu Mureș. Și cel mai important este că a venit ziua în care putem scăpa de indivizii care au condamnat orașul la subdezvoltare, dar și de cei care i-au susținut direct sau indirect prin acțiunile lor de-a lungul celor 20 de ani. Iată care sunt cei 13 (în ordinea de pe buletinul de vot) și ce credem noi despre ei, acum, pe scurt…

Soós Zoltán. Un candidat care se dă independent, dar spune că e susținut de UDMR. Cel mai probabil a fost unul dintre cei 16 consilieri locali care l-au votat pe Claudiu Maior în funcția de viceprimar, în 2014. Multe dintre proiectele cu care se laudă în campanie au fost propuse de POL în ultimii 4 ani, dar respinse de UDMR. Singura lui șansă la fotoliul de primar: este unicul candidat din partea partidelor care manipulează maghiarii. Meritul lui: NICIUNUL!

Horaţiu Simion Gorea. Candidează ca independent. Nu am găsit nicăieri proiectele cu care se prezintă în fața alegătorilor. Bifat!

Rață Nadia Dinuca. Faină fată, fostă penelistă, propusă acum de ADN. A plecat din penele după ce a intrat în conflict (și) cu soția șăfului de la penele. Ne spune că o “întâlnești pe stradă, sau în scări de bloc sau în parc, sau în piață… sau lângă mașina ta, la ușa ta… sau în locurile din cartiere unde te aștepți cel mai puțin…”.

Pașcan Emil Marius. Actualmente candidatul propus de PMP, nu de multă vreme (dar foarte multă) printre cei mai vehemenți susținători ai grupării Florea-Maior, fie prin birouri sau la restaurante. E totuși diferit de alții… acum scuipă unde a lins, nu invers.

Benedek Theodora Mariana Nicoleta. Propusă de PNL, încă de la început se remarcă prin lungimea numelui, dar și notorietatea dată de el, chiar dacă una negativă în mare parte. Pe scurt, un alt medic care vrea la primărie (n.r. – Doamne ferește!). Se laudă că și-a donat cca 0,0001% din venitul lunar. O femeie hotărâtă… deși a divorțat, nu a renunțat să trăiasca în continuare în concubinaj cu fostul soț.

Maior Sergiu Claudiu. Cel mai probabil unicul consilier de primar care a condus (n.r. – a se citi: distrus) un municipiu reședință de județ. Despre el vă mai spunem… NIMIC, în fapt chiar cuvântul care-l caracterizează cel mai bine.

Mureșan Adrian Sorin. E propus din partea POL, partidul care a avut cei mai prolifici consilieri locali din istoria orașului. Un om de calitate, dar fără notorietate. Îl recomandă proiectele partidului, proiecte clare și realizabile nu fantasmagoriile cu care ne-au obișnuit ceilalți.

Roman Ioana Ștefan. Candidatul unui partid pe val, nu și în Mureș, USR-PLUS. Parcă se chinuie din răsputeri să nu fie votată: spune că sprijină candidatul altui partid la CJ Mureș. Proiectele ei pentru Târgu Mureș… niște liniuțe preluate de la București.

Cosma Lavinia. Mare om, mare caracter: a lăsat partidul care a făcut-o deputat, după ce a trădat partidul datorită căruia a putut să ajungă acolo. Acum s-a înverzit, nu de prospețime, ci fiind propusă la primărie de Partidul Verde. O recomandă activitatea din ultimii 4 ani de ales mureșean în Parlament… aproape ZERO.

Ploeșteanu Nicolae Dragoș. Candidatul propus de AUR, dar nu cel veritabil. Dintre proiectele anunțate în campanie, la o emisiune tv, unul a ieșit cu adevărat în evidență concurând cu succes alături de telegondola lui Florea: vrea să transforme combinatul Azomureș în parc de distracții. A și insistat în detalii (n.r. – a se citi “prostie”) precizând că doar parțial, în anumite zile/perioade. Ba mai mult a dat și exemple de genul: pe furnalele combinatului se poate face alpinism. Bine, hai că mai vorbim.

Papuc Sergiu Vasile. Dacă începem prin a vă spune că este candidatul PSD, l-am cam terminat. Dacă ne amintim perioadele în care se hlizea alături de Maior, l-am mai terminat o dată și nu credem că are 7 vieți. Om cu principii, speranța lui fiind postul de viceprimar… chiar dacă e obținut doar în urma acelorași trocuri PSD+PNL+UDMR. Altfel, băiat bun, în burduf de cățel.

Florea Florin. Se propune singur, deci independent. Un personaj, fost angajat la poliția locală, îndepărtat aproape forțat, dar care știe multe. Candidatura, o oportunitate de a spune câteva dintre ele, din civism sau răzbunare. Mai grav e că tot ce spune e și adevărat. Merită urmărit, chiar dacă nu neapărat din postura de primar.

Oltean Corneliu Dorin. Candidatul ALDE, după ce Maior a părăsit primul corabia. Proiectele lui… câteva liniuțe, respectând întocmai “strategia” partidului mumă.

MS / Foto: colaj caracter info