Copiii din majoritatea țărilor europene au revenit la școală, treptat, de la începutul lunii. Măștile sunt obligatorii în Franța, Spania și Italia. În principiu se merge pe varianta cursurilor față în față, iar unde apar probleme, orele se suspendă pentru o perioadă. Fiica cea mare a regelui Spaniei este în carantină și va face testul PCR. Iar de azi, se redeschid toate școlile în Italia.

În Spania, după prima săptămână, peste 50 de școli au suspendat cursurile în clasele în care s-au depistat cazuri de COVID-19 și au trimis elevii și profesorii acasă, în izolare.

Inclusiv prințesa Leonor , moștenitoarea tronului, care are 14 ani, a intrat de vineri în carantină pentru 14 zile după depistarea unui caz pozitiv printre colegii săi de clasă. Fusese adusă la unitatea privată de învățămînt din Madrid, cu 2 zile înainte, de tatăl său, regele Spaniei.

Italia își va redeschide pe 14 septembrie școlile din majoritatea regiunilor. Guvernul a alocat aproape 3 miliarde de euro în acest scop și a înființat postul de comisar pentru criză Covid.

Autoritățile din Roma și Milano au suplimentat autobuzele și garniturile de metrou.

50% dintre angajații din sistemul de învățămînt au fost testați pentru noul coronavirus. 13.000 de persoane care lucrează în școli au ieșit pozitive la SARS-CoV-2.

În Franța, măștile sunt obligatorii pentru copiii peste 11 ani și pentru profesori. Sunt sensuri unice de deplasare pe culoare, în sălile de clasă și cantine.

S-au înregistrat peste 9400 de noi cazuri de contaminare și 40 de decese în ultimele 24 de ore și se fac peste 1 milion de teste, săptămânal.

MS / Foto: caracter informativ