Peste clasicele neajunsuri, învățământul românesc are și probleme de conectivitate. Și asta pentru că școală a devenit on-line prea târziu și peste puterile sistemului. În multe școli lipsesc tabletele și nu există un sistem de transmisie on-line chiar și în marile orașe. CĂ și cum nu era de ajuns, în unele unități de învățământ reparațiile sunt departe de a fi finalizate.

Școala, care a devenit online pe ultima sută de metri, pune mari probleme elevilor și cadrelor didactice.

În multe școli, tabletele nu există iar conectarea la internet se face cu dificultate. Doar unele unități de învățământ au primit tablete prin sistemul centralizat de achiziții, și toată lumea se descurcă după posibilități.

Premierul Ludovic Orban spune că a pregătit și soluții de avarie

Chiar și unde sunt tablete și internet apar probleme. Nu toate școlile au un sistem audio-video pentru predarea online. E o situație cu care se confruntă inclusiv școli din marile orașe.

Și ca și când problemele tehnice nu ar fi suficiente, sunt încă școli la care se mai fac reparații, motiv pentru care sunt nevoite să înceapă cursurile cu toți elevii online. Este și cazul școlii 280 din Capitală.

Situația este îngreunată și de faptul că multe școli au trecut pe varianta hibrid nu pe motiv de cazuri multe de infectări, ci din lipsă de spațiu.