Ungaria a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost depistate 718 persoane infectate cu noul virus. Cehia a înregistrat un număr record de îmbolnăviri – 1382, cele mai multe de la începutul pandemiei. Infectări record și în Ucraina – de ieri până astăzi, au apărut 3144 de cazuri noi.

Este pentru prima dată, de la începutul pandemiei,când Ungaria înregistrează atât de multe noi cazuri – 718 într o singură zi.

Premierul Viktor Orban a declarat că pentru eventualul val doi se va aplica o strategie diferită față de cea din primăvară – obiectivul nu e să stea toată lumea acasă și să paralizam țara.

Cu 10 mii de noi cazuri COVID, într o singură zi, sistemul medical din Franța e supus unei presiuni ce ar putea deveni la fel de puternică precum la începuturile pandemiei.

Dr.Pierre – Yves Sabla: În martie şi aprilie am putut absorbi valul de pacienți COVID prin renunţarea la celelalte îngrijiri medicale. Acum miza noastră e să putem continua să-i tratăm pe toţi pacienții și, simultan, să facem faţă epidemiei. Deci acţionăm pe două fronturi.

În Marea Britanie, studenții sunt îndemnați să respecte măsurile de protecție sanitară din campusuri și să nu facă tradiționalele petreceri de început de an, pentru că există riscul apariției unor focare COVID.