Reamintim că șeful Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Dumitru Bîltag, ar fi fost filmat în timp ce conducea cu peste 100 km/h în localitate și, potrivit polițistului care se aude pe înregistrare, nici nu oprește la semnalele celor de la Rutieră. Bîltag confirmă că mașina îi aparține, dar susține că nu a comis nicio abatere, conform unui material publicat de libertatea.ro. Acum, Dumitru Bîltag, este cercetat de Direcția Control Intern din cadrul Poliției Române, au declarat surse din Poliție pentru ziarul Libertatea.

„Cazul șefului IPJ Mureș, Dumitru Bîltag, este verificat acum de cei de la Direcția Control Intern. Inițial, s-a spus de către anumite sindicate din Poliție că filmulețul a fost șters de pe RADAR, dar nu este așa. El a intrat în posesia celor care fac verificări în acest moment”, au declarat surse din Poliție pentru ziarul Libertatea. Dumitru Bîltag  a spus că nu poate oferi detalii suplimentare.

De asemenea, IPJ Mureș a emis un comunicat în care precizează:

“În urma informațiilor apărute în spațiul public, pe o pagină de socializare, Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul I.P.J. Mureș este abilitat sa comunice următoarele:

Au fost efectuate verificări la nivelul Serviciului Rutier, în urma cărora s-a constatat faptul că toate imaginile video înregistrate la data de 20 iunie a.c., cu aparatul radar, aflat în dotarea autospecialei de poliție și stocate pe hardul extern alocat aparatului radar în cauză, sunt nealterate.

De asemenea, menționăm faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a întreprins toate măsurile pentru conservarea acestor date, în vederea clarificării situației sub toate aspectele, de către structurile abilitate“, se arată în comunicatul IPJ Mureș.

Citeşte întreaga ştire: Șeful IPJ Mureș este verificat de superiori după ce a fost prins de radar cu peste 100 km/h în localitate, dar nu i s-a făcut niciun dosar