Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că în fiecare clasă va fi instalat un laptop sau o cameră pe care o vor folosi profesorii, elevii sau personalul unității de învățământ – bibliotecari, informaticieni sau laboranți.

Este un laptop al clasei sau o cameră, depinde de fiecare unitate de învățământ. Acolo va rămâne instalat. El este pregătit la începutul orelor și doar vine profesorul în sala de curs, aceasta este recomandarea pe care noi am dat-o.

Trebuie să vă spun că în toată această perioadă și cât am răspuns personal la linia Telverde pe care o avem la Ministerul Educației dar și cât am discutat cu inspectori și directori, am recomandat ca profesorul să fie, în această perioadă ajutat și de personalul unității de învățământ. Avem în unele unități de învățământ fie bibliotecar, fie profesorul documentarist, informaticieni, laboranți care, în această perioadă pot ajuta.

În majoritatea școlilor există și biblioteca școlară și postul de bibliotecar. Cum în această perioadă știm foarte bine că ordinul comun interzice copilului să mai intre în contact cu foarte multe persoane, ei merg direct în spațiul acesta al clasei, avem o grupă de elevi și o sală de clasă, nu vor mai putea să meargă la bibliotecă, deci în sensul acesta colegii noștri îi vor putea ajuta pe profesori.

Atâta timp cât sunt profesori care se schimbă la fiecare oră, există posibilitatea să lucreze la laptopul respectiv mai mult de o persoană. Dar trebuie neapărat să fie dezinfectat după ce este folosit. Laptopul dar și mâinile. E bine să știe copiii că de fiecare dată când ating o altă suprafață decât suprafața băncii în care stau să se dezinfecteze. Și să țină cât mai departe distanța de colegi, de profesori… Știu că este dificil, mai ales la copii mici care își doresc o îmbrățișare, care vin către cadrele didactice.

MS / Foto: caracter informativ