Managerului Spitalului Municipal Sighișoara, dr. Tanaszi Sarolta, a prezentat o mica radiografie a cazurilor Covid-19 la nivel de unitate, de la final de martie pana in prezent. Echipa desemnata a ingriji si a trata pacienti cu aceasta afectiune, precum si medicii de garda si personalul CPU reuseste zilnic sa invinga lupta cu aceasta boala si sa stea aproape de cei suferinzi, se arată în comunicat.

Pana in prezent in registre au fost consemnati 250 suspecti, din care 84 pacienti confirmati, 53 fiind din Sighisoara si imprejurimi, 43 vindecati in cadrul spitalului Municipal Sighisoara pana la data prezentei, 1 deces in luna aprilie si 41 transferati la alta unitate sanitara.
Din pacate am pierdut si o persoana draga din randul colectivului nostru, rapusa de boala, internata la o unitate medicala din Targu Mures, au fost infectate si cadre medicale, care din fericire s-au insanatosit si avem incredere ca vom invinge in continuare, mai prezizează managerul.

Multumim pentru efortul depus si pentru devotamentul intregului personal. Chiar daca au obosit, fiecare zi este o provocare si lupta in continuare fara oprire, ei sunt increzatori si uniti, un Exemplu pentru noi toti. Rog cetatenii sa fie in continuare responsabili si prin a avea grija de ei, au grija de noi toti. Pentru cei care nu cred in existenta virusului le transmitem sa- i ocroteasca totusi pe cei din jur si sa fie prudenti, pentru a nu fi nevoiti sa-si schimbe perceptia, se precizează în comunicat.