Guvernul Japoniei a anunţat vineri că va suporta toate costurile legate de furnizarea de vaccinuri către populaţia naţională, întrucât vizează o imunizare globală a cetăţenilor niponi împotriva noului coronavirus.

Totodată, Guvernul japonez a anunţat că intenţionează să asigure fonduri care să ofere compensaţii pentru eventualele efecte secundare generate de vaccinurile administrate împotriva maladiei COVID-19.

Planurile au fost dezvăluite printr-o serie de documente distribuite în cadrul unei reuniuni de către ministrul Economiei, Yasutoshi Nishimura, care conduce şi grupul de lucru ce coordonează acţiunile împotriva pandemiei de coronavirus.

Prim-ministrul nipon Shinzo Abe, aflat la sfârşit de mandat, a precizat că guvernul de la Tokyo va achiziţiona suficiente doze de vaccinuri, pentru fiecare cetăţean al Japoniei, până la jumătatea anului viitor.

Japonia a încheiat mai multe acorduri bilaterale cu companii farmaceutice din străinătate pentru a cumpăra sute de milioane de doze de vaccinuri, aflate în prezent în etapa de testare.

MS / Foto: caracter informativ