Ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au finalizat cercetările, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unei persoane, inculpată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 17 iulie a.c., un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost prins având asupra sa o cantitate de 1.000 ţigarete, fără marcaj corespunzător, fiindu-i întocmit dosar penal.

La data de 22 iulie 2020, un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a formulat un denunţ la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, din care reieşea faptul că respectiva persoană i-a cerut să se întâlnească, în data de 23.07.2020, pentru a ,,rezolva problema”, în aşa fel încât să nu mai sesizeze organele abilitate, respectiv Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Ca urmare a denunţului formulat, ofiţerii S.J.A. Mureş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au organizat acţiunea de prindere în flagrant, prilej cu care tânărul în cauză a fost prins în timp ce oferea agentului de poliţie denunţător suma de 2.500 lei, pentru a nu lua măsurile legale, cu ocazia constatării unei infracţiunii prevăzute de Codul Fiscal.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: comunicat DGA / Foto: caracter informativ