Împreună cu un simpatizant POL foarte doritor de victorie, am fost azi în cartierul Aleea Carpați ca sa discutăm cu târgmureșenii. În loc să pun fotografii de campanie mai bine vă povestesc ce am văzut.
În primul rând, POL este cunoscut de multi targmureseni si la intrebarea mea “mergeti la alegerile locale si ati hotarat cu cine votati” un numar insemnat au spus “da, am hotarat, votez cu voi”. Noi aveam tricou cu POL.

Un numar insemnat de oameni sunt total neincrezatori, dezamagiti de politica, nu mai vor sa auda, nu au incredere in nimeni. Nici fluturas nu vor sa ia.

Alti oameni zic ca sunt nehotarati si nu vor merge la vot, dar dupa doua schimburi de cuvinte afli ca de fapt ei merg la vot de fiecare data si cand le explici de POL sunt interesati, asculta, vorbesc mult, iau fluturasul sa-l citeasca.

O alta categorie sunt cei ce au deja o optiune politica, si au zis “da voi merge la vot si stiu cu cine voi vota”. Cu acesti oameni nu am mai continuat explicatia despre POL, doar le-am lasat o brosura daca i-a interesat. Interesant e ca fara sa intreb, doar dintre cei ce vor vota UDMR mi-au spus ca vor vota UDMR. Nimeni nu a zis ca va vota PNL sau ProRo sau PSD. Asadar ori votantii UDMR sunt mai deschisi ori nu le este rusine de votul pentru UDMR precum celor ce vor vota PNL si PSD sau ProRo.

Am mai dat si de oameni foarte impotriva UDMR, mai ales din cauza ca stiau personal niste lideri ai lor care ori aveau scoala putina, ori erau prosti, ori erau lenesi. Un om care a cotizat ani de zile la UDMR si acum nici nu voia sa auda despre ei. A ascultat, a luat fluturasul, a povestit.

In general parintii si biciclistii erau interesati de POL si intelegeau abordarea noastra. Am vorbit cu cativa parinti, inca nehotarati, care stiau de POL si cred ca au fost fericiti sa auda direct de la noi ce vrem sa facem si de ce suntem mai credibili decat cei din PNL, UDMR si PSD.

Chiar daca nu avem slujbe la stat ca sa putem sa stam zile intregi pe strada precum cei ce sunt consilieri la CJ sau directori in institutii in subordinea CJ, uite ca mai iesim si noi in strada, deoarece ne pasa.

Consilierii POL nu au fost in strada dar au fost in comisii au studiat texte de HCL, ca sa voteze corect pentru TINE.
Voteaza POL daca vrei un partid nou, cu oameni ca tine, care doresc binele acestei comunitati.

HU: Üzenet a POL marosvásárhelyi polgármesterjelöltjétől
Egy győzelmünket nagyon óhajtó POL szimpatizánssal közösen, ma a Kárpátok sétányán jártunk, hogy beszélgessünk a polgárokkal. Ahelyett, hogy fényképet tennék ki, inkább elmesélem, hogy mit tapasztaltam.
Először is: a POL-t nagyon sok vásárhelyi ismeri, és kérdésemre, hogy „elmennek-e szavazni, és eldöntötték már, hogy kire szavaznak” jelentős számú polgár válaszolta azt, hogy „igen, elhatároztam, veletek szavazok”. POL- os póló volt rajtunk. Nagyon sokan viszont teljesen kiábrándultak a politikából, csalódottak, hallani sem akarnak róla, nem bíznak senkiben? Még szórólap sem kellett nekik.
Mások azt mondták, hogy bizonytalanok, és nem mennek el szavazni, de, miután váltottunk velük pár szót, kiderült, hogy minden alkalommal elmennek szavazni, és, amikor a POL-ról mesélsz nekik, akkor érdeklődőek, kíváncsiak, elveszik a szórólapot, elolvassák.
Egy másik kategóriát képviselnek azok az emberek, akiknek már van egy politikai opciójuk, és azt válaszolták: „igen, elmegyek szavazni, és tudom, hogy kire”. Velük már nem beszélgettünk a POL-ról, amennyiben érdekelte őket, akkor adtunk nekik információs anyagot. Érdekes viszont: anélkül, hogy megkérdeztem volna, csak az RMDSZ-szavazók mondták el, hogy az RMDSZ-re fognak szavazni. Senki nem mondta, hogy a PNL-re, a PSD-re, vagy a Pro Ro-ra adja a voksát, tehát vagy az RMDSZ szavazói nyitottabbak, és nem szégyellik, hogy kire szavaznak, ellentétben azokkal, akik a PNL-t, PSD-t, vagy ProRo-t választják.
Találkoztam még olyanokkal is, akik nagyon RMDSZ-ellenesek, főleg azért, mert ismertek olyan vezetőket a saját közösségükből, akik vagy alulképzettek, vagy buták, vagy lusták voltak. Egy polgár, aki évekig fizette a tagdíjat az RMDSZ-nek, most hallani sem akar róluk. Meghallgatott, elvette a szórólapot, mesélt. Általában a szülők és a biciklisek érdeklődtek a POL iránt, és azt hiszem örültek annak, hogy személyesen tőlünk ismerhetik meg azt, hogy mit szeretnénk csinálni, és miért vagyunk hitelesebbek, mint a PNL, PSD, RMDSZ. Dacára annak, hogy nincsenek állami munkahelyeink, hogy egész napokat tölthessünk az utcán, mint a megyei tanácsosok, vagy a megyei tanács alárendeltségébe tartozó intézmények igazgatói, íme, mi is kimegyünk az utcára.
A POL tanácsosai nem voltak az utcákon, de ott voltak a bizottságokban, szövegeket tanulmányoztak, hogy a TE érdekedben korrektül szavazhassanak!
Szavazz a POL-ra, ha egy új pártot akarsz, hozzád hasonló emberekkel, akik a közösség javát akarják.

Sursa: comunicat POL