Suedia are o rată de deces din cauza coronavirusului de 0,2 la suta de mii de locuitori, conform raportului Centrului European de Control al Bolilor. Este una dintre cele mai scăzute rate ale mortalității din Europa, după o creștere inițială îngrijorătoare, notează CNN, citat de libertatea.ro

De la bun început, Suedia a fost cea mai permisivă țară europeană în abordarea pandemiei. La un moment dat, acest lucru părea să ducă statul nordic în direcția greșită, însă acum lucrurile stau altfel.

Spre deosebire de vecinele sale, Danemarca și Norvegia, Suedia nu a instituit un blocaj, odată cu creșterea numărului de infectări, ci a menținut grădinițele, majoritatea școlilor, barurilor, restaurantelor, magazinelor și birourilor deschise pe tot parcursul pandemiei.

În prezent, în mai multe ţări europene s-au înmulțit cazurile de COVID-19, dar în Suedia numărul de noi infectări cu SARS-CoV-2 a ajuns la cel mai scăzut nivel înregistrat începând din luna martie, au anunţat autorităţile locale.

În capitala suedeză Stockholm şi în regiunile limitrofe, 250 dintre cele 14.000 de persoane testate săptămâna trecută erau pozitive cu noul coronavirus, adică un procent de numai 1,8%.

Citeşte întreaga ştire: Paradoxul suedez. Cel mai permisiv stat european în privința restricțiilor anti-COVID are acum una dintre cele mai scăzute rate ale mortalității