Aproape 40.000 de oameni au protestat, în Germania faţă de restricţiile anti-Covid19, potrivit BBC. Protestatarii au spus că regulile impuse, inclusiv obligativitatea purtării măştii, le afectează drepturile şi libertăţile.

Bannere mari cu mesaje precum „Primul val, al doilea val – val în permanenţă?” au dominat grupurile mari de protestatari din Berlin. Unii chiar au purtat tricouri pe care scrie „Corona va fi o ciumă câtă vreme le este favorabilă politicienilor”.

În Germania, masca este obligatorie în spaţiile publice închise, iar distanţarea fizică este încurajată. Săptămâna aceasta, cancelarul angela Merkel a introdus o amendă de minimum 50 de euro pentru cei care nu poartă masca. De asemenea, evenimentele publice ample sunt oprite până la anul.

Restricţiile impuse în România sunt similare cu cele contestate de germani în aceste zile. Masca este obligatorie în toate spaţiile publice închise. În unele locuri, masca trebuie purtată şi în aer liber. Şi în România este incurajată distanţarea socială, însă noi avem voie să organizăm evenimente, cu condiţia respectării unor reguli.

Sursa: mediafax.ro