Vara 2020 a fost una a recordurilor de temperaturi, iar anul acesta ar putea fi considerat cel mai călduros an din istoria măsuratorilor meteorologice, a spus la Digi24 Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

  • A fost un an al extremelor meteorologice încă de la debutul lunii ianuarie și până în prezent și o vară a extremelor meteorologice.
  • Nu excludem ca și în România, anul 2020 să se alăture anilor din seria celor mai călduroși din istoria măsurătorilor meteorologice.
  • Am înregistrat pentru ziua de ieri, la nouă stații meteorologice, depășiri de recorduri maxime zilnice, ale unei zile de 29 august și chiar și primele zile din toamna 2020 vor aduce în atenția noastră, mai ales pentru zonele din sudul și sud-estul țării, valori de 35-36 de grade Celsius.
  • Vorbim pentru prima săptămâna 31-7 septembrie de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în aproape toată țara, iar a doua săptămână 7-14 septembrie păstrează același semnal, din nou, pentru zona de sud și sud-est”.