Reamintim că astăzi. 26 august, pe raza localității Roșiori din județul Mureș, a avut loc un grav accident de circulație, care din păcate s-a soldat cu decesul unei persoane de sex masculin. Autoturismul a părăsit partea carosabilă și s-a izbit într-un pom și o casă de locuit, cu o persoană încarcerată în interior, iar de la compartimentul motor ieșea fum și exista pericolul de aprindere al autoturismului și al imobilului în care intrase, se arată într-un comunicat ISU Mureș. Pentru o corectă informare redăm integral comunicatul:

Vă prezint un mesaj de înștiințare al unui cetățean aflat la fața locului: „Buna ziua! Azi am fost martor la accidentul din Rosiori, am ajuns a doua masina la fata locului. De sub capota iesea fum si risca sa se aprinda atat autoturismul accidentat cat si imobilul in care intrase. Nu am putut desface bornele bateriei, dar a ajuns unul din colegii dumneavoastra care fiind in tura libera a reusit sa desfaca bornele si sa elimine pericolul incendiului. Am spus si dispeceratului asta. Colegul dvs. se numeste Pasencu Florin. Cred ca merita felicitat, nu pot ramane indiferenta fata de pompieri. Va doresc sanatate si putere de munca, tuturor salvatorilor.”

Plutonier major PASENCU Florin-Cosmin, este subofițer operativ în cadrul ISU Mureș și își desfășoară activitatea la Garda de Intervenție Miercurea Nirajului. Florin, în momentul în care a văzut mașina accidentată, a intervenit imediat și a acționat necondiționat pentru deconectarea bornelor până la sosirea forțelor de intervenție. De cum au ajuns pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș, Florin a sprijinit colegii la transportarea bazei materiale de descarcerare.

Pe această cale îi mulțumim colegului nostru Florin pentru implicare.

Dar cu toate acestea ne exprimăm regretul față de familia îndurerată și cu toate că s-a intervenit prompt, nu s-a mai putut face nimic pentru victimă.

ISU Mureș