Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au identificat un tânăr, bănuit de comiterea unor infracţiuni de tâlhărie. Cel în cauză a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

În fapt, din cercetările efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş a reieşit faptul că în cursul lunii iulie a.c., o femeie, de 64 de ani, din Târgu Mureş, în timp ce se afla pe o stradă de pe raza municipiului, ar fi fost deposedată de o persoană de sex masculin, prin întrebuinţarea de acte de violenţă, de un lănţişor din aur.

De asemenea, în cursul lunii august, o altă femeie, din Târgu Mureş, ar fi fost abordată pe stradă, de o persoană de sex masculin, care cu intenţia de a o deposeda de bunurile pe care le avea asupra sa, ar fi exercitat acte de violenţă asupra acesteia, nereuşind însă sustragerea vreunui bun.

În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate de poliţişti, a fost identificat un tânăr, de 14 ani, din comuna Petelea, bănuit de comiterea faptelor.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost recuperat şi persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat, la data de 24 august a.c., faţă de tânărul în cauză, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 25 august a.c., instanţa de judecată a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile faţă de acesta.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă la tâlhărie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

IPJ Mureș/ Foto: caracter informativ