Deși nu s-a întâmplat în județul Mureș, considerăm importantă această știre pentru a atrage atenția asupra acestui subiect extrem de periculos. Astfel, vă prezentăm tragedia petrecută într-un sat din România, în care doi copii au murit după ce au mâncat struguri stropiţi cu substanţe toxice. Fructele le-au primit chiar de la mama lor, care le-a oferit micuţilor fără să le spele. Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz.

Femeia de 24 de ani din comuna ieşeană Coarnele Caprei susține că a cules strugurii din grădina proprie și i-a dat copiilor fără să îi mai spele. Micuții au început să se simtă rău imediat, așa că mama lor a sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns un elicopter SMURD.

În ciuda eforturilor disperate ale medicilor, băieţelul cel mic, de un an și 10 luni, a intrat în stop cardio-respirator și a murit. Fratele lui, în vârstă de 3 ani, a fost transportat la Spitalul de Copiii “Sfânta Maria”, dar s-a stins și el după numai câteva ore. Mama copiilor, care consumase și ea struguri, a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar este în stare stabilă.

Medicii cred că atât ea, cât și copiii au fost intoxicați cu substanțe provenite din pesticide. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Tatăl copiilor se afla la muncă în Germania când a primit cumplita veste. Va veni acasă pentru a-și înmormânta copiii.

Potrivit autorităților locale, cei doi soți sunt oameni gospodari și, după ani de muncă în străinătate, se întorseseră în satul natal ca să își ridice o casă.

MS / Foto: caracter informativ