Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (SUA) asociază acum 11 simptome cu boala, deși unii pacienți au raportat afecțiuni care nu apar pe această listă, cum ar fi căderea părului, sughițul și degetele umflate, potrivit businessinsider.com.

„Nu am văzut niciodată o infecție cu această gamă largă de manifestări”, a spus dr. Anthony Fauci.

Specialiștii au descoperit că majoritatea pacienților prezintă febră la început, urmată de tuse. După acestea, poate suferi de dureri în gât, dureri de cap sau musculare, urmate de greață sau vărsături și, în cele din urmă, diaree.

Aceste simptome ar fi întâlnite în egală măsură atât în rândul pacienților cu forme severe ale infecției, cât și în rândul celor cu forme mai ușoare.

„Acest raport sugerează că diareea ca simptom precoce indică o boală mai agresivă, deoarece fiecare pacient din acest set de date, care inițial a prezentat episoade de diaree, a avut pneumonie sau insuficiență respiratorie”, au mai adăugat cercetătorii.

Mai mult decât atât, medicii au descoperit că unii pacienți cu Covid-19 pot avea diaree înainte de a dezvolta febră.

Cu toate acestea, diareea a fost întâlnită în 4% din cazuri. Totodată, diareea ar fi mai răspândită în rândul pacienților spitalizați: între 10% și 34%.

Identificarea unei evoluții a simptomelor Covid-19 ar putea ajuta autoritățile să determine ce măsuri sunt utile, în special pentru prevenirea răspândirii virusului.

„Ordinea simptomelor contează. Știind că fiecare boală progresează diferit înseamnă că medicii pot descoperi mai repede dacă cineva are boala sau o altă boală, ceea ce îi poate ajuta să ia decizii de tratament mai bune”, a mai spus un expert.

Sursa: protv.ro