Multe țări europene își testează în masă cetățenii, pentru depistarea infectărilor cu SARS-CoV-2. Centre de testare sunt instalate peste tot. Pe aeroporturi, în gări, chiar și la colț de stradă.

Orice nou-sosit în Grecia trebuie să vină “înarmat” cu un test covid negativ, dar să știe că poate fi din nou testat la intrarea în țară. Sigur, e o cerință care umflă prețul vacanțelor.

E îmbulzeală la centrele de testare din capitala italiană, Roma. S-au format cozi imense, mai ales după ce Ministerul Sănătății a anunțat că trebuie verificați la reîntoarcerea acasă toți cei care și-au făcut vacanța în Spania, Grecia, Malta sau Croația.

E adevărat, se poate opta pentru prezentarea unui test valid făcut în străinătate, cu 72 de ore înainte de întoarcere, dar aproape nimeni nu recurge la această opțiune.

Așa că, în 48 de ore, cei întorși din concedii trebuie să-și facă testul la cea mai apropiată unitate medicală de propria casă.

Și la Berlin au fost suplimentate punctele de testare. Ultimul nou înființat e în gara principală a orașului.

Pentru cetățenii care vin în Germania din afara Uniunii Europene, dar și din câteva țări europene cu risc crescut, testarea e obligatorie.

Iar Berlinul oferă teste gratuite rezidenților întorși din state considerate sigure.

MS / Foto: caracter informativ