Ambrozia e în floare și le face viața un coșmar celor alergici. Mulți ajung zilnic la cabinetele medicilor, în speranţa că vor ţine sub control simptomele. Acestea se pot confunda acum cu cele date de infecția cu SARS-CoV-2, dar specialiștii spun că se poate face totuși diferențierea.

Ambrozia, cea mai alergenă plantă cunoscută la noi, devine periculoasă de la jumătatea lui august, din momentul în care înflorește.

Terenurile virane din mijlocul localităților, din apropierea zonelor de case sau a cartierelor de blocuri, necurățate la timp, devin principala sursă de neplăceri pentru cei care au dezvoltat alergie la ambrozie.

În cazurile severe, alergia generează și dificultăți de respirație ori senzație de sufocare, specifică astmului. Astfel de simptome nu trebuie să îi pună imediat în gardă pe cei care s-ar putea gândi la manifestări specifice infectării cu noul coronavirus.

Specialiștii spun că tabloul clinic este total diferit.

Potrivit datelor publicate de autorităţi anul trecut, aproape jumătate de milion de români suferă de alergie la polenul de ambrozie.

MS / Foto: caracter informativ