Filmul, regizat și produs de Ștefan Mandachi, proiectat duminică, 30 august 2020 la 20:00 – 23:00, la Uzina Foto din Târgu Mureș, prezintă imaginea unei Românii clădită din promisiuni deșarte, a unei țări fără autostrăzi, în care, anual, mor peste 2000 de oamenii în accidente rutiere. Un documentar ce se vrea a fi un strigăt de disperare și totodată, un semnal de alarma pentru toate tensiunile, nervii, frustrările, frica accidentării și până la urma a morții pe care o simt șoferii în lipsa unei infrastructuri, care să le dea siguranță și încredere, într-o fină antiteză cu implicarea autorităților statului.

La 30 de ani de la căderea regimului comunist, România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește kilometrii de autostradă, dar pe locul întâi la numărul de morți în accidente rutiere. Antreprenorul Ștefan Mandachi construiește 1 metru de autostradă pe terenul lui, pentru a atrage atenția autorităților care, în ciuda multiplelor promisiuni, nu au reușit în toți acești ani să construiască o autostradă în toată regiunea Moldovei. Ștefan Mandachi cheamă românii din țară și din diaspora la o grevă de 15 minute în semn de protest.

O realitate pe care Ștefan Mandachi o prezintă în film, ca pe un manifest. Ca pe un act de revoltă și de dorință de schimbare.

Cine sunt cei vinovați pentru lipsa autostrăzilor în România?
Întrebare la care încearcă să răspundă politicieni, jurnaliști și victime ale accidentelor rutiere.

Răspunsul e copleșitor.

– pagina Fb 👉 https://www.facebook.com/30deanisi15minute/

– Teaser 👉 https://www.youtube.com/watch?v=UcHnN6R5-5I

☑️ Bilete aici 👉 https://www.livetickets.ro/…/30-de-ani-si-15-minute-un-film…

📍Ne gasiti pe str. Plopilor, nr. 12, in curtea fostei uzine Foto, Tg-Mures.👇👇👇🗺

https://maps.apple.com/…

👆👆👆
🔺 Accesul in curte se face din parcare pe poarta pietonala.

𝗦𝗰𝘂𝗿𝘁 𝗶𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗰 𝗗𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗳𝗼𝘀𝘁𝗮 𝘂𝘇𝗶𝗻𝗮 𝗔𝘇𝗼/𝗙𝗼𝘁𝗼:

Până în 1989, Uzina de Materiale Fotosensibile din Târgu Mureş. a dominat piaţa românească de profil, producţia cinematografică românească este imprimată pe aceste filme, iar clinicile sau secţiile de radiologie din spitalele româneşti foloseau produsele fabricate la Târgu Mureş.

Clădirea a fost construită împreună cu japonezii de la Fujitsu în 1985 pentru a rezista la un cutremur de 9,4 grade pe scara Richter.

Uzina de Materiale Fotosensibile Azomureş a fost brandul fotografic al românilor, însă în era digitalizării secţia Foto a Azomureş s-a dovedit nerentabilă şi a fost închisă.
___________________________________________
❗️VA RUGAM SA RESPECTATI REGULILE SI MASURILE NECESARE PENTRU PREVENIREA SI COMBATEREA EFELCTELOR PANDEMIEI DE COVID-19 ❗️

1️⃣ Nu este permis accesul pe terasa a celor cu simptome de infectie respiratorie;

2️⃣ Mastile sunt obligatorii la intarea in curte, in momentul in care va ridicati de la masa si va deplasati la BAR, la toalete sau spre IESIRE;

3️⃣ Nu mutati mesele, nu ne cereti scaune suplimentare, ele sunt asezate pastrand distantarea minima impusa;

4️⃣ La masa se pot aseza 4 persoane sau mai multe daca sunt membri ai familiei;

5️⃣ Pastrati distanta cand mergeti la toalete sau la bar minim 1.5 m;

6️⃣ Comanda se face la bar, in regim de “autoservire”;

7️⃣ Este interzis accesul copiilor sub 16 ani neinsotiti de parinti;

8️⃣ Introducerea băuturilor și alimentelor din exterior sunt interzise;

9️⃣ Va recomandam sa folositi dispenserele cu dezinfectant, care sunt montate la intrare, la bar si la toaletele ecologice;

Sursa:  ART & The City – Targu-Mures