Nedumerire printre părinţi, elevi şi profesori. Nu înțeleg de ce autorităţile sunt gata să renunţe la distanţarea fizică în clase, în favoarea despărţitoarelor de plexiglas. Medicii atrag atenţia că distanţarea, numărul de persoane şi aerisirea încăperii sunt mai importante decât orice altă măsură. Profesorii spun că, în lipsa măsurilor stricte de siguranţă, preferă să predea online.

Sunt reguli puţin mai prietenoase pentru reluarea cursurilor în clase, spun reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Copiii nu ar trebui împărţiţi în grupuri şi acolo unde este posibil pot veni toţi la şcoală.

Panourile nu vor da rezultate, spun medicii, dacă în clase e un număr mare de copii. În plus, trebuie frecvent dezinfectate pentru că reţin particule de salivă.

Organizaţia Salvaţi Copiii atrage atenția că fără o distanţă de minimum 1,5 m între elevi virusul se va răspândi rapid.

Părinţii cer introducerea unui contract prin care să poată opta dacă îşi trimit copiii la şcoală sau preferă predarea online.

Ministrul Sănătăţii nu a dat încă publicităţii ghidurile sanitare, dar a declarat la un post de radio că şcolile vor decide singure dacă vor aplica distanţarea fizică în rândul elevilor.

MS / Foto: caracter informativ