Rudele unei femei decedate susţin că preotul din localitate le-a cerut 5 mii de lei ca să oficieze slujba de înmormântare. Mai mult, acesta s-a certat cu familia chiar la căpătâiul răposatei în timpul ceremoniei funerare. Între timp, preotul a fost obligat de superiori să restituie familiei banii, iar reprezentanţii Mitropoliei Clujului spun că părintele va fi sancţionat.

Scandalul ar fi pornit de la suma pe care ar fi cerut-o preotul pentru înmormântare. Acesta susține însă că banii erau pentru plata locului de veci, și nu pentru serviciul religios.

Pe imaginile surprinse în timpul ceremoniei funerare se observă că preotul paroh din satul Tăuți cere familiei răposatei să îi sărute mâna și să își ceară scuze. Oamenii au reacționat cu indignare.

Ulterior, rudele decedatei ar fi plătit suma solicitată, susțin sătenii.

Incidentul a împărțit comunitatea în două tabere. În timp ce unii săteni spun că preotul a mai fost implicat și în alte scandaluri, alții îi iau apărarea.

Mitropolia Clujului a declanșat o cercetare disciplinară împotrivă preotului din Tăuți.

După ce au verificat faptele, reprezentanții mitropoliei Clujului au decis că în următorii trei ani părintele nu va mai primi distincții și nu va mai putea fi avansat.

Preot din Cluj (Tăuți) la înmormânare, FURIOS pe rudele care nu au plătit locul de veci: De ce v-ați făcut preot? Preotul: Eu nu sunt sluga voastră – VIDEO Sursa video: stiridecluj.ro

Preot din Cluj (Tăuți) la înmormânare, FURIOS pe rudele care nu au plătit locul de veci: De ce v-ați făcut preot? Preotul: Eu nu sunt sluga voastră – VIDEOSursa video: stiridecluj.ro

Publicată de Stiri online Maramures pe Luni, 17 august 2020

Sursa video: stiridecluj.ro