Viitorul televizoarelor pare foarte promițător. Vorbim despre rezoluții tot mai bune, funcții și aplicații tot mai extinse, iar mai nou, accentul pe design captează toată atenția: primul televizor transparent a fost lansat pe piață.

Cu toate că LG anunțase de mult un astfel de model, cei de la Xiaomi au furat startul și au anunțat lansarea pe piață a primului televizor transparent. Device-ul a încântat audiența cu ecranul său prin care poți să vezi. Arată ca o fereastră atunci când este închis, iar când este pornit, imaginea pare suspendată.

Televizorul folosește un panou OLED transparent de 55 de inch și multă tehnologie nouă. Deține și o funcție denumită AI Master for Audio, care detectează tipul de conținut televizat și schimbă automat sonorul.

Rama este extrem de subțire, de 5,7 mm grosime, fixată pe o bază circulară ce conține toate componentele electrice. Din această cauză, acest televizor nu va putea fi niciodată montat pe perete, trebuie să rămână doar în poziția sa standard.

Conceptul de televizor transparent nu este complet nou, doar că e prima dată când o companie scoate un astfel de produs pe piață, în masă. LG anunțase încă de anul trecut un astfel de concept, dar nu a ajuns la producția de masă. Este foarte probabil ca cei de la Xiaomi să folosească tocmai panoul transparent de la LG, notează GSM Arena, pentru că cele două companii au avut astfel de proiecte comune.

Cât despre preț, nu este deloc de neglijat. Televizorul transparent ajunge la 7.200 de dolari. Pe piața din China este disponibil începând din 16 august. Deocamdată, nu se știe dacă aparatul va ajunge și pe piețele din Europa.

MS / Foto: caracter informativ