Dacă certificatul de înmatriculare a fost reținut pentru defecțiuni tehnice, după remedierea problemelor semnalate, vehiculul trebuie prezentat la una dintre reprezentanțele teritoriale ale Registrului Auto Român. În urma verificării subansamblelor/sistemelor la care au fost constatate defecțiuni, dacă se constată remedierea deficiențelor, reprezentantul RAR va menţiona acest lucru pe originalul dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare.

Dovada înlocuitoare, pe care a fost aplicat respectivul înscris, permite redobândirea certificatului de înmatriculare.
În situația în care motivul reţinerii certificatului de înmatriculare a fost expirarea valabilității inspecţiei tehnice periodice, verificarea tehnică pentru redobândirea talonului se efectuează doar la o reprezentanță RAR.

Trebuie să țineți cont că, în conformitate cu prevederile legale actuale, unui autovehicul cu inspecția tehnică periodică expirată i se suspendă automat și înmatricularea în sistemul informatic al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Astfel, mașina nu mai are dreptul să circule pe drumurile publice, iar recomandarea noastră este să o transportați cu ajutorul unei platforme auto la reprezentanța RAR pe care ați ales-o pentru efectuarea ITP.

Documente necesare în momentul prezentării autovehiculului la RAR:

  • dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare (în original)
  • Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV)
  • buletinul

Pentru operațiunile necesare redobândirii certificatului de înmatriculare nu este necesară efectuarea unei programări în prealabil.

Sursa: Facebook Registrul Auto Român Oficial