În România există o instituţie publică unde şefii sunt numiţi pe viaţă. Este vorba despre Consiliul Legislativ, cel care avizează toate legile dezbătute în Parlament. Şefii de aici, numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Deci, nu pot fi schimbaţi şi pot rămâne în funcţii pană la sfârşitul vieţii.

Actualul preşedinte are 77 de ani, este pensionar şi se află în conducerea Consiliului de un sfert de secol. Mai întâi a fost şeful unei secţii iar apoi, preşedintele instituţiei.

Primul interviu în 25 de ani de când se află în conducerea Consiliului Legislativ. Mai întâi, în 1995, Dragoş Iliescu a fost numit de Parlament şeful unei secţii a Consiliului. Opt ani mai târziu, în 2003, a devenit preşedintele instituţiei.

„Nu mai ştie lumea de când e domnul Iliescu acolo…”

Nu are o explicaţie pentru faptul că legea Consiliului Legislativ dă posibilitatea şefilor să rămână în funcţie pe viaţă. Spune că a atras atenţia politicienilor să modifice lege dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Citește mei mult pe digi24.ro