După aproape 5 zile, incendiul de la groapa de gunoi din municipiul Sighișoara a fost lichidat. Echipajele de intervenție din cadrul ISU Mureș au strâns baza materială și s-au întors la subunități.

Din seara zilei de 6 august, s-a acționat continuu pentru stingerea incendiului cu 4 autospeciale cu apă și spumă, o motopompă remorcabilă și peste 130 de cadre militare de la Detașamentul de Pompieri Sighișoara, Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș și Secția de Pompieri Târnăveni.

Stingerea incendiului a fost posibilă cu sprijinul acordat din partea următoarelor companii: Administrarea Bazinală de Apă Mureș, Agoref, Ecosal Sighișoara, Bautec SRL, Aquaserv Sighișoara, Aquaserv Târnăveni, Silevi Salubriserv de la Ceuașu de Câmpie, Onea Ioan Daneș, Media Forest Explotans DCC SRL, Benidorm Trans SRL și cu implicarea primăriei municipiului Sighișoara.

Companiile mai sus menționate au trimis în sprijinul pompierilor mureșeni 5 excavatoare și 5 cisterne cu apă, care au deservit pentru misiunea stingerii.

Incendiu de proporții

În acest moment ISU Mureș intervine cu 20 de cadre militare, pentru stingerea unui incendiu produs la groapa de gunoi din municipiul Sighișoara. S-a transmis mesaj RO-ALERT în zonă, din cauza degajărilor mari de fum.Reamintim tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență.

Publicată de ISU Mureș pe Joi, 6 august 2020

Sursa: ISU Mureș