Guvernul ar putea fi obligat în cele din urmă să dubleze alocațiile pentru copii, așa cum prevede o lege adoptată de Parlament. Ordonanța de urgență care introduce majorarea în etape, până în 2022, a fost respinsă de Senat. Decizia fost adoptată cu 87 de voturi „pentru”, 29 „împotrivă” și 12 abțineri. Urmează votul la Camera Deputaților.

„Nu mai avem resurse să suportăm noi și noi cheltuieli care nu au nicio fundamentare”, a declarat Ludovic Orban. Premierul a mai spus că nicio țară din Europa nu a avut capacitatea de a crește pensiile, salariile, alocațiile „Nu putem mării pensiile, salariile, alocațiile, iresponsabil”.

Ordonanța guvernului prevede majorarea alocațiilor doar cu 20% de la 1 septembrie și este criticată vehement de PSD. Senatorii partidului au votat împotriva ei și în comisia de muncă și în plen.

Și UDMR se opune ordonanței. Parlamentarii săi spun că au susținut și dublarea propusă de PNL și vor să rămână consecvenți. Senatorii USR s-au abținut de la vot.

Ordonanța merge la Camera Deputaților, care are rol decizional.

Potrivit unor surse politice, dacă și acolo este respinsă, PNL va încerca să amâne aplicarea legii prin contestații la CCR.

MS / Foto: caracter informativ