Raed Arafat a vorbit despre situatia din acest moment privind cazurile noi de coronavirus. Exista deja mai multe situatii in care pacientii au fost mutati de la un spital la altul din cauza locurilor limitate.

“Noi acum suntem undeva pe la 1.100-1.300 de cazuri zilnice. Am depasit si 1.350, am avut un nou record saptamana trecuta”, sustine seful DSU intr-o interventie la o televiziune de știri.

“Astazi deja se face un transfer de la Mioveni la Galati cu elicopterul, ieri s-au facut transferuri catre Mures. Si cu masina s-au facut transferuri de la Campulung catre Bucuresti pentru pacienti neintubati. Asta arata ca deja sistemul sanitar, cu acest numar de cazuri zilnice, incepe sa aiba o presiune cel putin in unele zone din tara. Daca continua cifrele acestea inca o saptamana, vom vedea o presiune din ce in ce mai mare pe sectiile de Terapie Intensiva in mod deosebit”, a explicat seful DSU.

Arafat a transmis ca s-au luat deja primele masuri in acest sens. “Noi am suplimentat locurile la Terapie Intensiva in Bucuresti si exista actiuni ca sa suplimentam si mai mult in Capitala. S-au suplimentat in Mures, in Cluj, la Brasov urmeaza sa se deschida catre sfarsitul lunii sa se deschida o sectie modulara cu mai multe locuri pentru pacienti la ATI. Si o sa continuam sa facem acest lucru”, adauga acesta.