Purtarea măștilor ne protejează de virus, dar este o adevărată provocare pentru persoanele cu deficiențe de auz, care au nevoie să poată citi pe buze. Din acest motiv, o companie de jucării şi o asociaţie de mame au elaborat un nou tip de mască transparentă, care va permite persoanelor hipoacuzice să comunice.

De la începutul pandemiei, Igor Hîncu a demarat mai multe inițiative sociale. El a lăsat în așteptare afacerea sa cu jucării, din Republica Moldova, și s-a implicat activ în producerea materialelor de protecție pentru medicii şi asistenţii ce luptă în prima linie împotriva virusului Sars Cov-2.

De curând, a descoperit o altă problemă şi nu a ezitat să se implice: persoanele cu deficiențe de auz au nevoie să poată citi pe buze chiar și atunci când poartă mască.

Și pentru că în atelierul lui Igor Hîncu s-au produs viziere și boxe de intubare, materia primă este de mare folos acum pentru producerea micilor ecrane necesare noului tip de mască.

Între timp, o organizație de mame din Nisporeni confecționează, cu mare atenție, măștile propriu-zise. Acestea necesită mai mult timp decât o mască de protecţie obişnuită.

O mască având ecran transparent costă aproximativ 40 de lei.

MS / Foto: caracter informativ