De la începutul crizei generate de noul coronavirus numărul donatorilor de sânge a scăzut semnificativ la nivelul județului Mureș.

În toată această perioadă angajații Spitalului Clinic Județean Mureș au sprijinit Centrul Regional de Transfuzie Sanguină prin donări voluntare de sânge pentru a asigura necesarul de care au nevoie pacienții noștrii.

Acum, îi rugăm și pe cei care s-au vindecat de Covid-19 să doneze sânge pentru plasmă hiperimună. Tratamentul cu plasmă umană hiperimună poate salva viețile celor care sunt diagnosticați și tratați cu SARS-Cov-2.

Toți cei care au posibilitatea, doresc și pot să doneze, sunt rugați să meargă la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, Tîrgu Mureș, strada Molter Károly nr.2 pentru a susține demersul nostru.

Donează sânge! Salvează vieți!

Sajtóközlemény

Az új koronavírus által előidézett válság kezdete óta a marosvásárhelyi véradók száma jelentősen csökkent.

Ebben az időszakban a Maros Megyei Klinikai Kórház dolgozói önkéntes véradással támogatták a Regionális Vérellátó Központot, hogy biztosítsák a betegeik számára szükséges vért.

Most azokhoz a személyekhez intézzük kérésünket, akik már átestek és felgyógyultak a koronavírus okozta betegségből. Az általuk adott vér hiperimmun plazmát tartalmaz és más koronavírussal fertőzött betegek életét mentheti meg!

Mindazokat, akiknek lehetőségük van, szeretnének és adhatnak vért, kérjük, hogy menjenek vért adni a Regionális Vérellátó Központba (Marosvásárhelyen, Molter Károly utca, 6 szám) ezzel is támogatva munkánkat.

Adj vért! Ments életet!

Sursa: comunicat Spitalul Clinic Județean Mureș