Daniel David, rectorul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca a prezentat scenariul la care, cel mai probabil, studenții vor trebui să se supună de la începutul anului universitar viitor.

Acesta presupune venirea la facultăți a studenților de anul I și continuarea cursurilor online pentru ceilalți studenți de ani mai mari.

Pe lângă bobocii universității, vor mai reveni la facultăți studenții din ani terminali ce studiază științe experimentale și vocaționale ca biologia, chimia, fizica sau teatrul.

„Lucrăm la un scenariu hibrid pe care sperăm să îl putem implementa. Adică, să aducem în Cluj studenții de anul I, fiindcă vrem să prevenim abandonul la care cei de anul I sunt predispuși și să facem cursurile într-o manieră clasică doar în zona științelor experimentale și vocaționale pentru cei din ultimul an.

Prin științe experimentale înțeleg biologie, chimie, fizică, iar prin domenii vocaționale înțeleg teatru, sport, unele zone din teologie și așa mai depatere”, explică Daniel David.

Rectorul UBB mai spune că studenții de anul I vor fi prezenți în Cluj-Napoca pentru a putea participa la seminarii și laboratoare, dar vor avea cursurile online din cauza numărului mare de studenți.

Pe lângă bobocii universității, la facultate vor revenii doctoranzii.

„Decoamdată lucrăm pe mai multe scenarii. Scenariul pe care noi sperăm să îl putem implementa este să ne întoarcem la modalitatea clasică de predare.

Celălalt scenariu pe care nu-l dorim absolut deloc este ca Guvernul să ne impună să facem totul online”, mai declară rectorul UBB.

Sursa: cluj24.ro / Foto: caracter informativ