Pentru noul an școlar, Ministerul Sănătății propune 4 variante de lucru. Potrivit unui document obținut pe surse, scenariul hibrid care implică și cursuri online şi normale, la școală, va putea fi aplicat în două moduri. Decizia va fi luată de școli împreună cu inspectoratele şi DSP-urile din fiecare judeţ. Mai sunt 2 scenarii, în extreme, unul cu toți elevii întorși în școli, altul, cu toți acasă, în online, așa cum s-a întâmplat în starea de urgență. Planurile arată bine, însă nu pot fi respectate în totalitate, spun părinții.

Documentul realizat de Ministerul Sănătății avansează doua variante pentru scenariul cel mai probabil, adică cel hibrid.

Fie preşcolarii şi elevii din ciclul primar vin toţi la şcoală, iar elevii din gimnaziu şi liceu doar parţial, jumătate în clasă, restul acasă. Propunerea doi: toţi elevii şi preşcolarii revin parţial în clase, prin rotaţie, 1-2 săptămâni cu respectarea distanţei de 1 m.

Scenariul cel mai optimist este acela în care toţi elevii se întorc la şcoală.

Noutatea din documentul Ministerului Sănătăţii o reprezintă faptul că fiecare şcoală îşi va elabora propria procedură, va alege scenariul protivit împreună cu inspectoratele şi Direcţia de Sănătate Publică şi că local, pot fi găsite spaţii suplimentare pentru revenirea copiilor în şcoali. Părinții spun că cel mai greu va fi să se respecte distanțarea fizică.

Ministerul Educaţiei a precizat că documentul este încă în discuţie şi că o decizie finală în ceea ce priveşte anul şcolar va fi luată în câteva zile.

MS / Foto: caracter informativ