Limitarea programului pentru terase și cluburi și obligativitatea purtării măștii și în spații deschise, în zone aglomerate, precum piața sau faleza, sunt măsuri discutate de autorități în aceste zile, a afirmat luni premierul Ludovic Orban. El a făcut aceste declarații în contextul în care a fost întrebat despre aglomerația de pe litoral.

“Există mai multe măsuri în analiză – limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă. De asemenea, am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru stuații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a spus Ludovic Orban, întrebat care sunt măsurile care vor fi luatre pentru evitarea aglomerației pe litoral.

El a precizat că măsurile prezentate sunt în analiză și că nu s-a luat o decizie. “Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a mai afirmat șeful Executivului.

Ludovic Orban a mai spus că săptămânal are loc o întâlnire cu miniştrii şi cu reprezentanţii instituţiilor de control în care se este analizat raportul fiecărei entităţi şi se stabileşte planul de măsuri pe săptămâna următoare.

MS / Foto: caracter informativ