Chiar dacă nu din punct de vedere legal, a început campania electorală pentru alegerile locale ce vor avea loc în septembrie 2020. Și la Târgu Mureș speranța de schimbare este enormă, după ce în ultimii 20 de ani am asistat la cea mai mare involuție din istoria modernă a orașului, gruparea Florea/Maior făcând multe pentru ei, dar nimic pentru oraș.

Astăzi, vorbim de “speranța” maghiarilor de a avea un primar, în persoana lui Soos Zoltan, un candidat “independent”, dar susținut de UDMR. Până aici, nimic spectaculos, doar am mai avut în trecutul recent indivizi care candidau independenți, dar erau susținuți, pe rând, de toate partidele posibile.

Problemele încep când ne uităm, cu speranță (nu neapărat noi), ce promite candidatul Soos Zoltan. Dar până la promisiuni, din păcate, am asistat în ultimele zile la o lansare în forță a unei candidaturi de toată jena, plină de copieri/furturi, în realitate, veritabile plagiate.

Ne-am uitat să vedem cine sunt strategii din spate care l-au adus în situația umilitoare. Am găsit doi, Portik și Mark. A fost suficient să înțelegem, n-am mai pierdut vremea, așa cum nu o vom face nici pentru a mai caracteriza cele două personaje și nici pentru a mai căuta alții. Se știe, fără număr!

Revenind la campania penibilă, aceasta s-a remarcat printr-un slogan copiat tocmai de la socialiști, probabil neîntâmplător, având în vedere aproprierea veșnică dintre PSD și UDMR. “Învingem împreună” este sloganul folosit de Soos acum, dar lansat de candidatul PSD Mircea Geoană cu mulți ani în urmă. Pam, pam!

Pe lângă copiatul sloganului, strategii lui Soos i-au pregătit acestuia o lansare la scenă deschisă. Un fel de TEDx. De fapt, o copie proastă a celebrului show, începând de la prezentare și până la literele luminoase de pe scenă. Pe scurt, un alt plagiat. Pam, pam!

De parcă asta n-ar fi fost de ajuns, textul scris, probabil de aceiași strategi, citit cu mare atenție de candidatul Soos, a conținut multe vorbe, dar și astea parcă auzite deja în altă parte. Da, la cei de la POL. Pentru o corectă informare, vă redăm explicația dată de Radu Bălaș, membru fondator POL Târgu Mureș. Pam, pam!

“În rezumat a spus că vrea să facă cam tot ce a vrut POL în ultimii patru ani, dar n-a reușit din cauza UDMR și a partenerilor săi din ultimii ani în Consiliul Local, PSD, PNL, Florea & Maior, cunoscuți drept Coaliția pentru Famiglie. Ne-a spus că va face parcare supraterană în Piața Teatrului, că face strada Bolyai pietonală, dar acum un an UDMR a respins proiectele POL în acest sens.

A spus că școlile sunt subfinanțate, că elevilor nu li asigură condiții primare de igienă, dar când eu am spus asta în CL ani la rând, liderul consilierilor UDMR îi lua apărarea lui Florea și dădea vina pe directorii de școli, nu pe lipsa alocărilor bugetare.

A spus că… A spus… A spus alte lucruri care l-au transformat într-o copie nereușită a dorințelor POL, dorințe l-a care s-a opus din răsputeri UDMR timp de patru ani. Chestiunea e că la alegeri costul copiei este același cu costul originalului: un vot. Iar originalul este POL” a scris Radu Bălaș.

La final, mare atenție! Ce ne facem dacă Soos Zoltan va fura/copia/plagia ce “au făcut” ăștialalți în ultimii 20 de ani, fie că vorbim de gruparea Florea/Maior sau cea a UDMR!?!

MS / Foto: colaj