La începutul acestui an, am publicat un material în care atrăgeam atenția asupra gravelor probleme existente la blocul cu cele 24 de apartamente destinate medicilor tineri, amplasat pe strada Gheorghe Marinescu, în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș (Detalii aici). Investiția a fost realizată de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) în parteneriat cu municipiul Tîrgu Mureș care a pus la dispoziție terenul de 1000 de metri pătrați, suprafața construită fiind de 376 de metri pătrați.

Vă spuneam că, deși vorbim de o investiție destinată unor medici, teoretic având scopul de a păstra calitate în comunitate, din păcate, dacă a intervenit în ecuație primarul cercetat penal pentru fapte de corupție și firma lui de casă condusă de pocăitul Bența, apar inevitabil și problemele. Nu este de neglijat faptul că Bența și-a băgat deja o firmă în faliment, scăpând astfel de sume imense de bani datorate, așa, ca un adevărat “apropiat de Dumnezeu”. Totodată, falimentarea firmei nefăcând altceva decât să dovedească incompetența lor.

Și dacă problemele evidențiate în ianuarie nu au fost suficiente, nerezolvate până în prezent, acum s-au adăugat altele. Pentru o corectă informare publicăm integral scrisoarea trimisă nouă de către un medic, în numele locatarilor disperați de situația existentă și care pare fără sfârșit.

“Bună ziua. Sunt medic pe Medicină de Urgență la SMURD Tg Mureș, și locuiesc în blocul ANL nou construit, ultimul, cel de pe Gh Marinescu nr 21.
A mai apărut un articol în ziarul dumneavoastră în legătură cu neregulile din acest bloc, relatate de o colegă de-a mea, și în prezent problemele continuă, din păcate.
Problema cea mai stringentă din prezent se referă la infiltrarea cu apă a tavanelor apartamentelor de la ultimul etaj, a tuturor, în condițiile în care noi, medicii, locatarii acestui bloc, locuim aici de la mijlocul lunii octombrie 2019, deci nu a trecut nici măcar un an, și sunt probleme cu acoperișul!

În urma ploilor din iunie, petele  s-au extins, în ap 23, cel cu gaură în tavan, plouă de-a dreptul, iar extinderea infiltratiei la nivelul tavanelor amenință rețeaua de electricitate, care ar putea afecta tot blocul, provocând o daună masivă.

Aceste probleme se pare că nu se vrea a fi rezolvate, și asta m-a determinat să vă scriu, în numele meu, dar și a vecinilor mei, în disperare de cauză.

Am sunat cu toții, am făcut sesizări verbale și scrise, la Locativ, unde plătim lunar chiria, acest bloc neavând nicio restanță. Nimic! Nu știu ce să zică. Ne-au anunțat că vor transmite constructorului.

Am sunat la cel care se pare că a realizat acoperișul. Ne-a zis că va anunța constructorul. A venit un maistru din echipa constructorului să facă poze la pete, s-a urcat pe acoperiș, apoi a plecat, fără să ne zică nimic.

În lipsa unui răspuns din partea tuturor, am sunat noi la constructor, la director mai precis, domnul Loga se numește, dacă nu mă înșel, întrucât nu s-a prezentat. Atitudinea a fost extrem de urâtă, a zis că nu este obligat să dea explicații, și a închis telefonul!
Am uitat să menționez faptul că blocul este în garanție 3 ani, iar noi nu stăm aici nici măcar de un an și deja avem probleme cu acoperișul!

Aici e vorba doar de acoperiș, pentru că probleme au fost încă de la recepția blocului, domnul Bența predând blocul cu mari probleme (noi nefiind anunțați, bineînțeles). Dacă am fi știut multitudinea de probleme, mulți n-am mai fi investit atât în mobilarea locuințelor (acestea fiind complet goale la predare!), am fi rămas la vechile locuințe pe care le aveam fiecare.

A fost un bloc inaugurat cu mult fast, cu multe poze cu primarul, fără a se știi adevăratele probleme.

Problemele cu centrala și cu hornul de evacuare, prezentate în articolul dumneavoastră precedent, încă nu sunt complet rezolvate, chiar dacă echipa a venit la bloc a doua zi după apariția articolului în ziar.

V-am fi profund recunoscători dacă ar apărea iar un articol în publicația dumneavoastră!

Câteva imagini de la inaugurare…

MS / Foto: colaj