Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au prins în flagrant un cetăţean, de 33 de ani, care a oferit unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu titlu de mită, suma de 2.500 lei, pentru a nu lua măsurile legale, cu ocazia constatării unei infracţiunii prevăzute de Codul Fiscal.

În fapt, la data de 17 iulie a.c., bărbatul de 33 de ani a fost prins având asupra sa o cantitate de 1.000 ţigarete, fără marcaj corespunzător, fiindu-i întocmit dosar penal.

La data de 22 iulie 2020, agentul de poliţie a formulat un denunţ la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, din care reieşea faptul că respectiva persoană i-a cerut să se întâlnească, în data de 23.07.2020, pentru a “rezolva problema”, în aşa fel încât să nu mai sesizeze organele abilitate, respectiv Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

În urma audierilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a persoanei care a oferit mită agentului de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive faţă de inculpat reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: comunicat DGA / Foto: caracter informativ