Compania Strabag a început lucrările pentru construcţia sectorului de Autostradă Târgu Mureş – Ungheni şi Drum de Legătură, care face parte din Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, informează miercuri Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“Utilajele antreprenorului SC Strabag SRL sunt deja prezente în teren şi lucrează intens la decopertări. De asemenea se pregătesc utilajele şi a început aprovizionarea cu materiale în zona organizării de şantier”, precizează sursa citată.

Valoarea contractului este de 192,059 milioane de lei fără TVA şi va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Contractul prevede execuţia lucrărilor pentru un total de 9,2 kilometri, respectiv Târgu Mureş – Ungheni (4,5 km) + drum de legătură (4,7 km).

Durata de realizare a acestui contract este de 18 luni iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 108 luni (9 ani).

Lucrările pentru realizarea acestui sector de autostradă prevăd şi construcţia a trei poduri şi pasaje pe drumuri de legătură, şase poduri şi pasaje pe autostradă, precum şi două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la reţeaua de drumuri existentă.

Au început lucrările pentru construcția sectorului de Autostradă Târgu Mureș – Ungheni și Drum de Legătură” care face parte din Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea.Utilajele antreprenorului S.C. STRABAG S.R.L. sunt deja prezente în teren și lucrează intens la decopertări. De asemenea se pregătesc utilajele și a început aprovizionarea cu materiale în zona organizării de șantier.http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/au-%C3%AEnceput-lucr%C4%83rile-pentru-construc%C8%9Bia-sectorului-de

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Miercuri, 22 iulie 2020

Sursa: agerpres.ro