Muntenegru, care pe 2 iunie proclamase sfârşitul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul său, a reintrodus starea de urgenţă în urma înmulţirii accentuate a cazurilor de coronavirus, relatează agenţia EFE.

De miercuri iau intrat astfel în vigoare noi restricţii, menite să limiteze răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Printre restricții se numără purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise şi în unele spaţii deschise în cazul adulţilor şi copiilor cu vârste de peste 7 ani, cu excepţia plajelor şi a parcurilor naturale.

Vor fi limitate la maximum 40 de persoane reuniunile în spaţii deschise şi la maximum 20 în spaţii închise, cu condiţia menţinerii distanţei de cel puţin doi metri între participanţi.

Rămân în continuare valabile interdicţiile deja adoptate privind funcţionarea cluburilor de noapte, organizarea nunţilor şi a altor evenimente.

Autorităţile de la Podgorica au proclamat pe 2 iunie sfârşitul epidemiei, după ce, timp de 28 de zile consecutive, nu se mai înregistrase niciun nou caz de COVID-19. Au urmat încă două săptămâni fără niciun nou caz, care a apărut însă pe data de 14 iunie. De atunci, numărul îmbolnăvirilor a crescut rapid.

De la 324 de cazuri de contaminare când s-a declarat sfârşitul epidemiei, numărul acestora a crescut în prezent la 1.920, din care 26 de morţi, în această ţară cu circa 600.000 de locuitori.

MS / Foto: caracter informativ