Premierul Ludovic Orban a avertizat, joi, că impunerea unor noi restricții în România depinde foarte mult de ”creșterea numărului de români care respectă regulile de protecție sanitară”.

Aflat la Constanța, el a afirmat că Guvernul nu vrea să ia măsuri care să ”afecteze viața oamenilor”.

”Nu vrem sa ajungem la noi restricții, nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viața oamenilor și care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creșterea numărului de români care respectă regulile de protecție sanitară. Este fundamental. Cu cât numărul celor care respectă regulile de protecție sanitară e mai mare și procentul crește, și am văzut că a crescut procentul celor care nu cred în bazaconiile negaționiștilor și prostiile care sunt lansate de tot felul de ciudați și tot felul de site-uri pirat. Odată cu creșterea numărului de persoane care respectă aceste măsuri, riscul de răspândire scade.” – a declarat Ludovic Orban.

Premierul le-a explicat jurnaliștilor faptul că numărul de cazuri de infectări cu Covid-19 a crescut în România și din cauza situației care a fost provocată de decizia CCR, urmată de întârzirea adoptării legii carantinării în Parlament.

Sursa: protv.ro