Până astăzi, 21 iulie, în județul Mureș au fost confirmate 871 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (față de ziua precedentă au fost înregistrate 5 cazuri noi).  

De asemenea, până la această dată, 747 persoane au fost externate din spitalele din județul Mureș. Dintre acestea, 115 de persoane asimptomatice au fost externate la termenul de 10 zile, conform Ordinului nr. 555/2020, sau la cerere.  

Un număr de 58 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecție cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureș.

Până acum, 72 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din județul Mureș.

În această perioadă, continuă acțiunile de informare și verificare cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară în județul Mureș. Echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică, inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului sunt în teren zi de zi pentru a veghea la siguranța mureșenilor.

Facem un apel către mureșeni de a respecta normele de protecție: purtarea măștii, respectarea distanțării fizice și spălarea mâinilor cât mai des este posibil. Prin respectarea acestor reguli simple, veți avea grijă de sănătatea voastră și a celor din jur: familie, prieteni, întreaga comunitate.

Îi îndemnăm pe toți mureșenii să aibă o implicare civică activă și să sesizeze orice încălcare a normelor de protecție sanitară la TelVerde – 0800800165.

Reamintim că, la nivel național, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 994 noi cazuri de îmbolnăvire. Detalii aici.

Sursa: Instituția Prefectului – Județul Mureș