Prin campania intitulată “Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”, Poliția Română și CFR încearcă să-i convingă pe tineri că un selfie făcut pe o garnitură de tren s-ar putea să fie mortal. Arcul electric nu poate fi evitat, iar electrocutarea la 27.000 de volți este o condamnare la moarte.

În ultimii doi ani și jumătate peste 50 de oameni au fost electrocutați prin arc electric, iar 24 dintre aceștia erau minori. Numai în primele 7 luni ale acestui an sunt 10 astfel de cazuri.

Cei care scapă cu viață rămân legați de spitale. Pentru ei urmează ani întregi de chinuri și operații, pentru că electrocutarea lasă sechele grave, nu numai pe piele ci afectează și organele interne.

Acoperișul unui vagon de tren nu este un loc de joacă, atrag atenția specialiștii, care susțin că în spital au ajuns și copii de 8 ani.

Campania “Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” se va desfășura la nivel național până la începutul anului viitor.

În toată această perioadă, un vagon de călători personalizat cu însemnele campaniei va fi atașat trenurilor care circulă prin țară, pentru a transmite preventiv mesajul campaniei.

MS / Foto: caracter informativ