Șeful DSU și a multor altor acronime, Raed Arafat, a ieşit, în această după-amiază, din sediul DIICOT şi a declarat că a venit să depună plângere pentru că a primit două ameninţări cu moartea.

”Este vorba despre 2 ameninţări cu moartea care au fost publice şi care au fost destul de evidente. Sunt emise de oameni care chiar pot să facă rău. Aşa că am venit şi am depus plângerea. De aici este treaba autorităţilor. Astea două: printr-un film postat public şi una prin postarea publică pe care o ştie toată lumea. Mai vin din astea, dar astea au părut serioase”, a declarat Raed Arafat.

Întrebat dacă se teme pentru viaţa sa, Arafat a răspuns: ”Eu sper să fie totul ok”.

Raed Arafat s-a prezentat, azi, la sediul DIICOT. Secretarul de stat a venit la două zile după ce a fost ameninţat cu moartea.

Şi Poliţia Română s-a autosesizat şi a deschis o anchetă după ce Arafat a fost ameninţat cu moartea, pe Facebook, de către un bărbat din Alba Iulia, adept al teoriei conform căreia virusul SARS-CoV-2 nu există.

Acesta nu era primul mesaj de ameninţare transmis lui Raed Arafat de către bărbatul din Alba-Iulia.

„Domnule Raed Arafat, eu o să fiu acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de Piatră! Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră!”, este un fragment din postarea de pe Facebook în urma căreia autorităţile s-au autosesizat şi au demarat o anchetă.

Codul penal stabileşte că „fapta de a ameninţa o persoană, producând o stare de temere”, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la un 1 an sau cu amendă.

Sursa: mediafax.ro / Foto: Inquam Photos