După ce România a înregistrat în ultimele zile un record negativ în ceea ce privește numărul cazurilor noi de coronavirus, șeful DSU și a ultor altor acronime, Raed Arafat, a explicat că epidemia de coronavirus în România nu este sub control și că autoritățile iau în calcul aplicarea de noi restricții.

Arafat spune că totul depinde de cifre, dacă vor arăta o creștere. În orice caz, restricțiile vor viza anumite zone, nu întreaga țară.

Întrebat dacă ar fi posibil ca autoritățile să spună „stop la mare” sau la munte, pentru a limita răspândirea comunitară a coronaviruslui, el a spus că nu se pune problema interzicerii accesului pe litoral sau în stațiunile montane, pentru că „legislația nu mai permite acest lucru”, dar vor fi restricții în anumite zone.

„Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil. (…) N-am decât un singur lucru să spun: atenție, pentru că dacă situația se agravează și unele zone, în care creșterea este mult mai mare decât în altele, este posibil ca anumite zone să ajungă să fie izolate”, confirmat la Digi24, șeful DSU.