Așa cum era de așteptat și extrem de rarele lucrări efectuate la infrastructura din Târgu Mureș, în ultimii 20 de ani, sunt de o calitate ce nu depășește cu multe ore semnarea recepției. În cazul de față, finalizarea reabilitării podului Mureș (NU construcția unuia nou), anunțată cu surle și trâmbițe de câteva zile, s-a dovedit a fi un nou eșec. Mai exact, asfaltul nou-nouț a rezistat sub roțile autoturismelor mai puțin de 24 de ore. Iată explicația puerilă a celor care conduc orașul de 20 de ani, indivizi care nu au gândit nicio secundă să urmărească standardele de calitate în timpul execuției.

Având în vedere, starea carosabilului de pe Podul Mureș, care prezintă multiple denivelări la nivelul stratului de uzură, Primăria municipiului Târgu Mureș a solicitat constructorului să remedieze de urgență neconformitățile identificate.

În urma verificărilor inspectorii primăriei au constatat că este nevoie de intervenție rapidă (frezare/decapare) și turnarea unui nou strat de uzură, cu respectarea proiectului tehnic și a tuturor condițiilor de calitate, impuse de Primăria municipiului Târgu Mureș.

Ne cerem scuze târgumureșenilor pentru disconfortul creat de această situație. Costurile lucrărilor de remediere a carosabilului vor fi suportate exclusiv de către constructor”, se precizează în comunicatul emis de primăria Tg Mureș.