La doar câteva zile, compania Azomureș anunță un nou incident pe platforma combinatului (n.r. – ultimul a avut loc în data de 28 iunie 2020), mai exact un “eveniment tehnic neprevăzut“. Pentru o corectă informare, redăm integral comunicatul, emis în urmă câteva minute:

“În următoarele ore, instalația de producere Amoniac 3 de pe platforma Azomureș intră în proces de oprire controlată, urmare a unui eveniment tehnic neprevăzut. Nefuncționarea la parametri normali a coloanei de desorbție de bioxid de carbon a determinat luarea acestei măsuri. Procesul tehnic de oprire controlată a început la ora 10 și presupune mai multe faze, până la oprirea completă a instalației.

Acest lucru se derulează luând toate măsurile de siguranță, atât pentru angajați cât și pentru locuitorii orașului. Se așteaptă ca procesul de oprire completă să dureze aproximativ 8 ore, perioadă în care se poate înregistra un nivel mai ridicat al zgomotului ambiental în zona platformei.

Menționăm că nu există niciun pericol, atât pentru angajați cât și pentru locuitorii orașului. Autoritățile care au competență pe acest subiect au fost anunțate. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, se arată în comunicatul Azomureș.

MS / Foto: caracter informativ