Revoltă într-o comună din județul Mureș, unde un loc de veci în cimitirul din sat a fost vândut cu 5 mii de lei. Localnicii sunt revoltaţi şi spun că până acum nimeni nu a cerut taxe pentru locurile de veci, şi nici nu a avut pretenţii pentru anumite locuri. Cimitirul aparţine satului, şi aici sunt înmormântaţi şi enoriaşi de alte confesiuni.

Familia Dolha din comuna Batoș trece prin momente grele. Capul familiei a murit în urmă cu câteva zile, iar atunci când au chemat preotul ortodox din sat, acesta le-a cerut să achite 5 mii de lei. Suma reprezenta locul de veci, în primul rând din cimitirul satului. Familia nu a avut de ales şi a plătit taxa. După înmormântare însă au căutat răspunsuri la consiliul parohial din sat.

Codruţ Dolha: “Sunt primul din satul ăsta care plăteşte o taxă într-un cimitir. Niciodată nu s-a pretins. Dintr-o dată s-a făcut taxa pentru locuri de veci preferenţiale, în faţă, aşa zic ei. Nu am ajuns prea departe, părintele nu răspunde la telefon.”

Cotoi Dumitru, primar localitatea Batoș: “E lipsa de comunicare între consiliul parohial şi enoriaşi. Consider că este o sumă exagerat de mare şi am convingerea că după ce ne reunim cu părintele paroh se va reveni asupra situaţiei”.

Preotul susţine că această taxă a fost votată de consiliul parohial încă în anul 2019, şi reprezintă o plată care trebuie făcută de cei care vor să fie înmormântaţi în primul rând din cimitir, care este mai uşor accesibil. Pentru a lămuri lucrurile, primăria va organiza o şedinţă la care vor fi invitaţi şi reprezentanţii parohiei ortodoxe.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: caracter informativ