Şeful DSU, GCS și a altor multe acronime, Raed Arafat, a transmis, la digi24, că în ultimele 14 zile numărul de cazuri de coronavirus a crescut cu peste 30%, ceea ce ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru toată lumea. Mai mult, acesta a atras atenția că nu va exista o nouă etapă de relaxare. Reamintim că astăzi a fost înregistrat un nou record, 614 de noi cazuri în ultimele 24 de ore (detalii aici).

”Haideţi să vedem ce urmează în următoarele zile. Până acum, ceea ce este cert este că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greşesc, cu vreo 30 şi ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care ştiu că nu le vrea nimeni, este ca populaţia să fie cât mai cooperantă şi să respecte regulile care au fost recomandate şi să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe reţelele de socializare”, a afirmat, la Digi 24, Raed Arafat.

”În roşu, avem teatrele – în spaţiu închis, lăcaşele de cult, transportul public în comun, transportul cu avioanele, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Toate sunt considerate cele mai periculoase. La nivel portocaliu avem sălile de fitness, frizeria, stomatologia, lucrul în birou – dacă este cu mai multe persoane, restaurantele în spaţiu închis”, mai spune Arafat.

Am început să vedem oameni, personaje, care nu au nimic cu medicina. Mai sunt şi din medicină unii care combat ideea virusului, dar care sunt de specialităţi care nu au nicio relaţie cu partea aceasta, cu situaţiile de urgenţă, cu urgenţa, cu virusologia, nici cu bolile infecţioase. Nu ai cum să vezi sute de cazuri şi să vii să spui că o să relaxăm în plus. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri. Mai ales aceste activităţi considerate riscante. Referitor la deschiderea restaurantelor o nouă evaluare se va face în câteva zile, însă situaţia nu are cum să se schimbe radical până atunci”, a mai adăugat șeful DSU.