Vă reamintim de incidentul de ieri de la o casă din localitatea Sântu, județul Mureș în care o femeie de 40 de ani a ajuns la spital cu arsuri, după ce s-a produs o deflagrație în bucătărie.

O vecină a sunat imediat la 112. Victima a fost transportată de urgență direct la spital și în funcție de gravitatea arsurilor, ar putea fi transferată la București. Totul s-ar fi petrecut din cauza unei acumulări de gaze, spun pompierii.

Explozia s-a produs în jurul prânzului, când femeia de 40 de ani era în bucătărie. Deocamdată nimeni nu știe cum s-a produs nenorocirea. Vecinii au fost cei care au anunțat autoritățile, iar victima a fost găsită cu arsuri de gradul 1 și 2.

Vecină: „A fost o explozie de gaz și vecina ar fi la spital cu arsuri grave. Dacă era incendiu se vedea, soțul era la muncă și doar vecina era acasă”.

Dan Petru Daniel, purtător de cuvânt ISU Mureș: „Este vorba de o explozie neurmată de incendiu, explozia s-a produs în urma unei scurgeri de gaze din locuință.”

Soțul femeii a venit într-un suflet acasă și a aflat că fusese deja transferată la spitalul din Târgu Mureș, cu arsuri pe 30% din corp.

Emilia Farcaș, purtător de cuvânt IPJ Mureș: „Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”.

Societatea de gaze a verificat imobilul pentru a remedia eventualele probleme.

Sursa: protv.ro