În condițiile în care, odată cu decizia CCR, sute de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus au cerut externarea, în România se înregistrează si o situație inversă: un bolnav de 54 de ani, internat din 27 mai la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, le-a cerut medicilor care l-au tratat să nu-l externeze, chiar dacă acum mai bine de o săptămână testele au ieșit negative la SARS-CoV-2, deci, s-a vindecat. Şi-a prelungit internarea la cerere, deoarece a rămas cu mari probleme respiratorii şi consideră că se poate recupera doar sub supraveghere medicală. Bărbatul a ajuns la spital cu simptome uşoare şi la scurt timp boala s-a agravat.

„Când m-am internat, am făcut formă uşoară. Nu credeam, nu credeam. Erau mulţi bolnavi care erau asimptomatici, mulţi plecau, veneau. Am zis că nu e aşa de grav, dar nu se compară o persoană cu alta. Mulţi s-au externat, că stau aici deja de 39 de zile”, a povestit Viorel Căuneac.

„Primul tratament nu prea a răspuns, după aceea am încercat al doilea tratament, mai puternic, şi m-am bucurat, că la primul tratament nu a răspuns, nu am putut să mă negativez, m-am negativat foarte greu. A durat vreo patru săptămâni până s-a negativat, dar am rămas cu probleme mari de respiraţie. Nu puteam să respir, sunt dependent de aparate, eu acasă nu am aparate. Şi când aveam probleme, automat masca de oxigen o foloseam”, a povestit bărbatul calvarul prin care a trecut.

„Am preferat să rămân să mă tratez (în spital – n.r.), să plec cât de cât în stare normală, ca să nu am probleme”, a explicat Viorel Căuneac de ce a dorit să mai rămână internat.

„Eu am rămas cam singur aici. Am rămas cam singur şi n-au făcut niciunul forma pe care am făcut-o eu, forma asta gravă şi să nu poţi să respiri. Am văzut mulţi cu aparate de respirat, dar au fost câteva zile. Eu am fost perioada cea mai lungă. Am sperat că până la urmă mă voi trata şi eu sau voi pleca cât de cât aproape de normal, pentru că mai am perioada de recuperare”, mai declarat pacientul.

Sursa: digi24.ro / Foto: caracter informativ