Ediția a XVII-a a Festivalului SIMFEST va avea loc la Tîrgu Mureș în perioada 14 – 20 septembrie.

La preselecţia pentru cea de-a XVII-a ediţie s-au înscris 1.243 de producţii din 92 de ţări, între care şi producţii ale unor televiziuni şi cineaşti laureaţi internaţional.

“S-a încheiat perioada de înscrieri la ediţia a XVII-a a Festivalului Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi de Film SIMFEST. A fost înregistrat un record de participare: 1.243 de producţii din 92 de ţări. În Top 3 se situează, în ordine, Iran, India şi Statele Unite, dar au sosit înscrieri şi din ţări mai puţin cunoscute în lumea cinematografică precum, spre exemplu, Malawi sau Capul Verde. Participarea este nu doar numeroasă, ci şi deosebit de valoroasă. Printre concurenţi se numără cineaşti şi realizatori de televiziune laureaţi, de-a lungul vremii, ai premiilor Oscar, Bafta, EMI sau Ursul de Argint (Berlin). Au fost înscrise, de asemenea, în competiţie, producţii desemnate să reprezinte ţările respective în selecţia pentru Oscar 2020 şi 2021”, au anunţat organizatorii SIMFEST într-un anunț postat pe Facebook.

Potrivit organizatorilor SIMFEST, juriul de preselecţie este format din 12 profesionişti în media, care vor desemna, până în data de 10 august, producţiile calificate la selecţia finală.

“Organizatorii se străduiesc să găsească cele mai bune soluţii pentru desfăşurarea lui în condiţii de deplină siguranţă sanitară. Cei care doresc să participe la festival, ca spectatori, concurenţi sau voluntari, sunt rugaţi să trimită un e-mail organizatorilor”, mai precizează anunțul.

Sursa: Facebook Simfest Romania